مقالات
تولید انواع چسب
در این مقاله از اوکام درباره تولید انواع چسب توضیح دادیم همراه ما باشید.
تولید انواع چسب
یکی از قدیمی ترین و پرکاربرد ترین روش های اتصال از گذشته تا به امروز چسب بوده است. تحقیقات باستان شناسان نشان میدهد که اولین استفادهی چسب به حدود سه هزار سال قبل برمیگردد. در آن زمان چسب ها حالتی غیر مانند داشتهاند.
در تمام قرون گذشته چسب ها یا منشأ گیاهی داشتهاند،یا حیوانی. که از اولین چسب هایی که منشأ گیاهی داشتهاند میتوان به صمغ درختان اشاره کرد. علاوه بر آن نخستین چسب های گیاهی از نشاسته، دکسترین دانه های گندم، سیب زمینی و برنج تهیه میشدند.
چسب هایی که منشأ حیوانی داشتهاند عمدتاً بر پایه ی کلاژن مامالیام بودند که پروتئین های اصلی تشکیل دهندهی پوست، استخوان و رگ و پی هستند. با گذشت زمان و پیدایش نیاز های بشر به چسب های قوی تر، چسب های سنتی گیاهی و حیوانی از صحنه خارج شدهاند.
تا قرن بیستم پیشرفت صنعت تولید انواع چسب به کندی صورت گرفت، اما در جنگ جهانی دوم بهدلیل نیاز به ساخت اسلحه؛ اقداماتی جهت اتصال فلزات به یکدیگر و به سایر مواد صورت گرفت.
از این جهت با ترکیب رزین فنلی با پلی کلروپرن و نیتریل چسب های محکم تر و کاربردی تر از چسب های سنتی ساخته شدند.
بعد از آن با تلاش فراوان بشر چسب های اپوکسی ساخته شدند که قدرت چسبندگی آن ها چندین برابر بود و قابلیت چسبندگی مواد مختلف به یکدیگر را داشت. به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی تولید انواع چسب سنتتیک به روش پلی مر پنجره ی جدیدی را در دنیای تولید چسب گشود.
در سه دههی اخیر شاهد و ناظر رشد چشمگیری در فناوری چسب کاری همان Gluing Tecnology هستیم. امروزه با افزایش تقاضا تولید کنندگان بسیاری در زمینهی تولید انواع چسب فعالیت دارند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با نحوهی تولید انواع چسب آشنا سازیم.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره تولید کننده چسب حرارتی هستید به این صفحه مراجعه کنید.
تولید چسب برای کسب و کار های مختلف اهمیت دارد. هر یک از انواع چسب ها عملکرد و ویژگی خاصی دارند. استفاده از یک چسب مناسب در کسب و کار در روند کاری اهمیت زیادی دارد.
چسب ها ماده هایی چسبنده اند که در مدت زمان مشخصی دو سطح را به هم می چسبانند. این دو سطح می توانند هم جنس یا متفاوت باشند. نکته ای که درباره این ماده وجود دارد این است که هیچ یک از انواع چسب ها کاملا شبیه یکدیگر نیستند. هر یک از آن ها برای ماده خاصی فرموله شده اند و فقط می توانند آن را بچسبانند.
تولید انواع چسب و روش های آن
جهت تولید انواع چسب روش های گوناگونی به کارگرفته میشود. تولید انواع چسب که به وسیلهی هر کدام از این روش ها ساخته میشود دارای خاصیت منحصر به فردی است.
• تولید چسب به صورت یک جسم جامد
از معروف ترین چسب هایی که در این دسته از تولید انواع چسب قرار میگیرند، اپوکسی ها هستند، که با استفاده از سیکلو آلیفاتیک ها به گونهای ساخته میشوند که قابلیت استفاده در دماهای بالا را دارند.
اگر بخواهیم چسبی قویتر و انعطاف پذیر تر داشته باشید از رزین های اپوکسی با پلی آمید استفاده کنید. لازم به ذکر است که اپوکسی ها حتی بدون مواد افزودنی نیز خاصیت چسبندگی بالایی دارند.
این دسته شامل چسب هایی از قبیل سیلیکون ها، پلی استر و آکریلیک ها نیز هست.
• تبخیر از محلول پلیمر گرما نرم
از جمله موادی که میتوان به عنوان چسب از آنها استفاده کرد، مواد پلیمری هستند که قابلیت حل شدن در حلال ها را دارند. در این روش از تولید انواع چسب با تبخیر شدن حلال پلیمر، جامدی تشکیل میشود که خاصیت چسبندگی دارد و بهعنوان چسب حلال شناخته میشود.
از جمله چسب هایی که به این روش تولید میشوند میتوان به نیترو سلولز اشاره کرد. محلول 15 تا 25 درصد نیترو سلولز برای چسب هواپیما و مصرف خانگی استفاده میشود.
همین طور آکریلیکها، محلول رزین های آکریلیک تولید شده هستند که به چسب های پلاستیک شهرت دارند و جهت اتصال پلی استرن و پلاستیک ها کاربرد دارند.
ما در مقاله های قبلی درباره تولیدکننده فوم پشت چسب دار توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.
تبخیر آب از یک شیرابه پلیمری
از جمله روش های تولید انواع چسب پروراندن ذرات ریز پلیمر هایی است که در آب به صورت معلق قرار میگیرد که در ادامه شیرابه ها را تشکیل میدهد. اگر این محلول را حرارت دهیم، آب موجود در آن تبخیر شده و هنگام تبخیر ذرات موجود در آن به وسیلهی نیرو هایی به یکدیگر متصل میشوند. رزین های حاصل شده از تبخیر دیگر قابلیت انحلال در آب را ندارد.
این نوع چسب جهت اتصال محصولات چوبی کاربرد فراوانی دارد. از جمله چسب هایی که به این روش تولید میشود، میتوان به پلی وینیل استات اشاره کرد که به چسب چوب یا چسب سفید نیز شهرت دارد.
پیشنهاد مطالعه : انواع چسب در صنایع چوب
سرد کردن پلیمر گرما نرم ذوب شده
از دیگر روش ها تولید انواع چسب در واقع ذوب شدن پلیمر هاست. پلیمرها در صورتی که در دمای مناسب و خوبی ذوب شوند، نیروی جاذبه زیادی خواهند داشت.
به تولید انواع چسب به وسیلهی این روش چسب داغ یا گرم گفته میشود. این نوع چسب ها به شکل لوله هایی نازک و کم قطر به بازار عرضه می شوند. این لوله های نازک با قرار گرفتن در دستگاه مخصوص ذوب شده و در اثر مالیدن بر روی سطح اجسامی که میخواهیم به هم بچسبند و فشردن آن ها اتصال انجام میشود.
تولید انواع چسب و کاربرد های آن ها
شاید برای شما هم پیش آمده که وسایل خانه شکسته یا ترک خورده باشند و یا از یکدیگر جدا شده باشند. حتماً این سؤال در ذهن شما به وجود آمده که با چه نوع چسبی میتوان اجزای شکسته را به یکدیگر چسباند. در ادامه میخواهیم به معرفی انواع چسب بپردازیم و موارد کاربرد آن ها را نام ببریم.
از چسب ها در صنایع و کسب و کار های مختلفی استفاده می شود. آن ها در ساخت درب و پنجره کاربرد زیادی دارند. درب و پنجره هایی که از جنس فایبرگلاس، آلومینیوم یا چوب هستند، با استفاده از چسب های مخصوص تولید و آماده می شوند.
علاوه بر آن صنایع حمل و نقل و خودروسازی به چسب هایی مقاوم نیاز دارند. قطعات اتومبیل، قطار و هواپیما در طی مونتاژ با چسب آماده می شوند. قطعات داخلی و خارجی دستگاه های تهویه با استفاده از انواع چسب به هم متصل می شوند.
چسب های صنعتی در چسبیدن اجزای سازه یا عایق به راندمان انرژی سیستم کمک می کنند.
چسب همه کاره
از ویژگی های این چسب میتوان به قابلیت حل شدن در تینر یا استون اشاره کرد. از این چسب ها میتوان در ساخت ماکت برای چسباندن قطعات چوبی، مقوایی، پارچهای و.... مورد استفاده قرار میگیرد.
چسب فوم
این نوع چسب ساختاری شفاف و مایع دارد. در تولید انواع چسب فوم مواد حلال فوم استفاده نشده است در نتیجه میتوان جهت چساندن فوم از آن استفاده کرد.
چسب تفنگی یا حرارتی
ساختار چسب تفنگی به گونه ای است که در محفظهی پلاستیکی آن لوله های باریک چسب قرار گرفته و و با استفاده از المنت دستگاه این لوله های باریک چسب داغ شده و چسب از سر فلزی جلوی دستگاه خارج میشود. از این چسب حرارتی بیشتر برای چسباندن پلاستیک استفاده میشود.
چسب چوب
حتماً در خانهی شما هم یک صندلی شکسته که کسی جرأت نشستن روی آن را ندارد یا قاب عکس چوبی که چهار طرف آن از هم باز شده باشد وجود دارد. چسب جوب با خاصیت چسبندگی معجزه آسای خود میتواند همهی وسایل چوبی را ترمیم کند.
چسب اپوکسی شفاف
از این چسب میتوان برای چسباندن شیشه استفاده کرد. crystal clear موجود در چسب اپوکسی باعث میشود که رنگ چسب پس از خشک شدن زرد نشود.
برای اطلاع از چگونگی فروش عمده پلی اتیلن واکس اصل میتوانید با ما تماس بگیرید.
چسب آکواریوم
این نوع چسب برای مواردی استفاده میشود که نیاز به آب بندی دارند.
چسب آهن
از چسب آهن برای چسباندن آهن و قطعات فلزی استفاده میشود.
چسب موکت
این نوع چسب نه تنها برای چسباندن موکت کاربرد دارد بلکه جهت اتصال صداگیر، فوم و اسفنج نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
چسب کاشی
از این نوع چسب جهت اتصال و محکم شدن کاشی ها در کنار یکدیگر استفاده میشود.
ما در مقاله های قبلی درباره چسب هاتملت توضیح دادیم اگر مایل هستید به این صفحه مراجعه کنید.
مزایای تولید انواع چسب
امروزه در صنایع و کسب و کار های مختلف از چسب استفاده می شود. تولید انواع چسب بسیاری از کسب و کار های را سرپا نگه داشته است. صنایعی مثل خودروسازی، دندانپزشکی، ساخت و ساز، چوب و... به این ماده چسبناک نیاز دارند.
این کسب و کار ها با استفاده از چسب به سود قابل توجهی دست پیدا می کنند. با توجه به مقدار نیاز بالا به چسب، این ماده در شکل های مختلفی تولید می شود. به طور مثال از پلی اورتان به وفور در صنعت خودروسازی استفاده می شود.
در صنعت ساختمان و در پروژه های ساختمان برای چسباندن کف و دیوار ها هم از چسب استفاده می شود. در صنعت تولید، چسب ها نقش عمده ای دارند و بسیار پر سود هستند.
چسب ماده ای است که دو سطح هم جنس یا غیر هم جنس را به هم می چسباند. در ادامه درباره مزایای چسب ها بیشتر صحبت می کنیم تا با اهمیت تولید آن ها آشنا شوید.
همه کاره بودن
همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، استفاده از چسب ها در صنایع مختلف از همه کاره بودن آن نشات می گیرد. پلاستیک، چوب و سیلیکون از جمله مواد اولیه ای هستند که در صنایع مختلف به چسب نیاز دارند.
معمولا چسب های مبتنی بر ماده پلی اورتان کاربرد زیادی دارند. آن ها مقاوم اند و در برابر رطوبت به خوبی عمل می کنند. چسبندگی انواع چسب ها با یکدیگر تفاوت دارد.
سرعت بخشیدن به کار
با تولید انواع چسب هر کسب و کاری با سرعت بیشتری به روند کار ادامه می دهد. چسب ها ماده هایی چسبناک هستند که در صنایع مختلف کار را جلو می برند و سطوح مختلف را به هم می چسبانند.

دیدگاه شما درباره این محصول چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.