اُکام پلیمر
اُکام پلیمر

مقالات

چسب گرانول قالبی

در این مقاله از اوکام درباره چسب گرانول قالبی توضیح دادیم همراه ما باشید.


چسب گرانول قالبی

در دسته‌ بندی انواع چسب در دو حالت گرم و سرد می‌توان از آن‌ها برای متصل کردن سطوح و اجسام مختلف به یکدیگر استفاده کرد. یکی از این چسب‌ های گرم، گرانول Granular است. این محصول به صورت جامد و به شکل دانه‌ای و قالبی تولید و عرضه می‌شود.

توجه داشته باشید که تمام مواد پلیمری بر اساس نوع و کاربردی که دارند، قابلیت تبدیل شدن به گرانول را دارند. در واقع مواد پلیمری در دستگاه‌ هایی مخصوص به قطعات کوچک‌ تر تقسیم شده و طی فرایندی به گرانول تبدیل می‌شوند.

اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره تولید آلیاژ پلیمری هستید به این صفحه مراجعه کنید.


چسب گرانول قالبی و مواد تشکیل دهنده

برای ساخت Granular از مواد مختلفی جهت افزایش استحکام و قدرت چسبندگی آن استفاده می‌شود. از مواد تشکیل‌ دهنده این محصول باید به ماده رزین، ماده‌ای به عنوان حلال، سخت‌ کننده، رقیق‌ کننده، کاتالیزور و... اشاره کرد. به عنوان مثال برای افزایش مقاومت حرارتی چسب گرانول قالبی از موادی که خاصیت پُرکنندگی دارند، استفاده می‌شود.

همچنین به‌ منظور دوام و استقامت چسب نیز موادی به کار گرفته می‌شوند که درجه پایداری آن را افزایش می‌دهند. کاتالیزور از دیگر ترکیبات این محصول است که در عملکرد سریع و مؤثر در مدت زمانی کوتاه نقش دارد.


چسب گرانول قالبی و کاربرد

به‌ طور کلی از انواع چسب برای متصل کردن بخش‌ های مختلف اجسام، اتصال سطوح مختلف به یکدیگر و... استفاده می‌شود. بیشترین مورد مصرف چسب گرانول قالبی، اتصال نوار مخصوص لبه‌ های چوب توسط دستگاه‌ های لبه چسبان است.

معمولاً از این دستگاه برای متصل کردن نوار به درب‌های کابینت‌ های چوبی، کمد، کشو و... استفاده می‌شود. به این منظور که از لبه‌ ها در برابر ساییدگی، خوردگی، رطوبت، حرارت و... محافظت شود. در حال حاضر برای مخفی نگه داشتن یا پوشاندن لبه برش خورده در متریال مختلف مانند ام دی اف MDF، نئوپان و بیشتر سطوح چوبی از چسب گرانول قالبی استفاده می‌شود.

عملکرد این محصول تنها توسط دستگاه‌ های لبه چسبان مؤثر واقع می‌شود. برای دستیابی به درکی بهتر از کارکرد این محصول بهتر است نگاهی به درب کابینت‌ های آشپزخانه یا کشو های اتاق خواب خود بیندازید. هنگامی که درب کابینت را باز می‌کنیم، نوار هایی همرنگ کابینت بر روی لبه‌ های آن می‌بینیم. تمامی این نوار ها توسط دستگاه لبه چسبان و Granular بر جای خود ثابت باقی مانده‌اند.

مجموعه اوکام مفتخر است تمامی خدمات مربوط به چسب گرانول شفاف را در اختیار شما قرار دهد.




چسب گرانول قالبی و ویژگی‌ ها

مهم‌ترین ویژگی این نوع چسب موارد مصرف ویژه آن برای سطوح چوبی است. با ساخت چسب قالبی کار بسیاری از متخصصان در زمینه چوب آسان‌ تر شده است.

از دیگر ویژگی‌ های مهم این محصول باید به قابلیت انعطاف‌ پذیری آن اشاره کنیم. چسب گرانول قالبی خاصیت انعطاف‌ پذیری بالایی داشته و شما هنگام کار می‌توانید آن را متناسب با سطح مورد نظر تغییر دهید. همچنین استفاده از این محصول به تغییر رنگ موادی که بر روی سطح چسبانده می‌شوند، نیز منجر نمی‌شود. چسب قالبی از کیفیت و مقاومت فوق‌ العاده‌ ای در برابر عوامل خارجی برخوردار است.


مقاومت در برابر رطوبت

یکی از مهم‌ ترین نکاتی که هنگام خرید چسب مناسب سطوح چوبی، باید به آن توجه کنیم؛ میزان مقاومت آن در برابر رطوبت است. این نکته برای استفاده از چسب جهت چسباندن نوار کابینت اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. چسب گرانول قالبی از مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت برخوردار است و شما می‌توانید با اطمینان خاطر از این محصول استفاده کنید.


متناسب با کاربرد

چسب گرانول قالبی خاصیت لخته شدن ندارد و این ویژگی باعث می‌شود تا این ماده متناسب با کاربردهای مختلف از خود انعطاف نشان دهد. Granular این قابلیت را دارد تا با توجه به کاربرد مورد نظر، میزان غلظت و فرمول آن تغییر کند. همچنین مواد تشکیل‌ دهنده این محصول از سخت شدن آن در مدت زمان کوتاه پس از مصرف جلوگیری می‌کند.

انواع چسب گرانول با توجه به مواد تشکیل‌ دهنده از نقطه ذوب مشخصی برخوردار هستند. مصرف‌ کنندگان باید به این نکته هنگام خرید توجه داشته باشند، به این جهت که هر محصول نسبت به کاربرد مشخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


قابلیت چسبندگی بالا

مهم‌ ترین عامل در ارزیابی کیفیت چسب گرانول قالبی، میزان چسبندگی آن است. معمولاً در ساخت این ماده از مواد پلیمری متراکم جهت ایجاد قابلیت چسبندگی استفاده می‌شود. این ویژگی در چسب قالبی نسبت به شکل‌های دیگر آن بیشتر است.

ترکیبات به‌ کار رفته در چسب‌ های قالبی در کیفیت و پایداری آن نقش مهمی دارند. به عنوان مثال یک چسب گرانول قالبی با کیفیتی مطلوب باید از موادی تشکیل شده باشد که از آن در برابر اکسیژن محافظت کند. همچنین موادی به عنوان نرم‌ کننده نیز خاصیت ارتجاعی این محصول را افزایش می‌دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چسب گرانول pvc با کارشناسان ما تماس بگیرید.

توزیع کننده چسب گرانول

تولید چسب گرانول و توزیع کننده چسب گرانول با مواد پلیمری است. به این ترتیب آن را باید جز دسته چسب‌ های شیمیایی قرار داد. از آن‌جایی که چسب جامد است و برای فعال شدن نیاز به حرارت دارد، جز گروه هات‌ ملت Hotmelt قرار می‌گیرد.

احتمالاً با چسب حرارتی استوانه‌ای بیش‌تر آشنا باشید. چسب جامد در یک تفنگی قرار داده می‌شود، به آن حرارت می‌دهیم و چسب ذوب می‌شود. صبر می‌کنیم و چسب آرام خود را می‌گیرد و سطوح را به‌هم می‌چسباند و برای توزیع کننده چسب گرانول تاثیر گذار است.

در تولید چسب‌ گرانول از همین خاصیت استفاده شده است. به‌همین خاطر این نوع چسب دارای خواص ضدرطوبت و حرارت است که باعث شده توجه افراد در توزیع کننده چسب گرانول را به خود جلب کند.

پیشنهاد مطالعه : چسب گرانول شفاف 


تولید چسب گرانول

همان طور که گفته شد گرانول معرف ترکیب پلیمری نیست و اشاره به شکل ظاهری دانه‌‌ مانندِ این محصول دارد. ترکیبات شیمیایی مختلفی در تولید چسب گرانول بکار گرفته می‌شوند که می‌توان به: چسب‌ های EVA اتیل ونیل استات، PUR پلی یورتان و PO پلی اولفین اشاره کرد. هر توزیع کننده چسب گرانول انواع بخصوصی را عرضه می‌کند.

چسب‌ ها با پایۀ‌ پلی اولفین از دستۀ ترموپلاستیک‌ های پلی‌ اتیلن و پلی‌ پروپیلن به‌شمار می‌آید. تولید چسب گرانول پلی‌ اولفین از طریق نفت و گاز طبیعی توسط فرایند پلی‌ مریزاسیون است. در صنایع صحافی، صنعت خودرو مثلاً برای سر هم‌بندی کردن فیلتر های هوا، بسته‌بندی و همچنین مصارف تولیداتِ بهداشتی کاربرد دارد.

پلی‌ یورتان به اختصار PUR مواد پلاستیک ترموست هستند. این مواد پلیمری با محاسبات طی فرایندی دقیق و آمیختگی دو مایع و عبور از یک قالب سر و شکل می‌گیرند. خواص این محصول باعث شده به یک چسب چند منظوره تبدیل شود. چوب، شیشه، بتون و سیمان، فلزات، فرش و به‌طور کلی کمتر موادی وجود دارند که توسط پلی‌ یورتان به هم نچسبند. تصور چسباندن دو فلز به هم کمی عجیب به نظر می‌رسد که از این چسب حرارتی بر می‌آید.

شاید پرکاربرد ترین چسب گرانول EVA باشد. همانند دیگر اعضا این خانواده شفاف است. در صنعت چسباندن نوار لبه‌های PVC و ABS به لبه‌های برش‌ خورده انواع ورقه‌ های چوبی نظیر نئوپان و MDF کاربرد دارد. مقاومت در برابر رطوبت و حرارت، ضد ضربه و شکل ظاهری تمیز بعد از پایان کار نظر صنعت تولید محصولات چوبی را به این چسب پلیمری جلب کرده است.

هرکدام از همین دسته‌ بندی‌ ها بسته به ترکیبات مختلفی که در تولید چسب گرانول کاربرد دارد، خواص مشخصی نظیر حد ویسکوزیته، زمان خشک شدن و مقاومت در برابر حرارت از خود نشان می‌دهند. همین خواص اساسی تعیین خواهد کرد که چه محصولی برای کار مد نظر شما مناسب‌تر است.


تولید چسب گرانول و کاربردها

با توجه به اینکه چسب گرانول از نظر قدرت چسبندگی درجه‌ بندی می‌شود، می‌توان بسته به نیاز خود از این چسب پلیمری حرارتی بهره برد. قدرت چسبندگی بسیار بالا، مقاومت در برابر رطوب و حرارت و پایان کار تمیز از ویژگی‌ هایی است که تولید چسب گرانول را در سال‌ های اخیر توسعه داده است. نکتۀ قابل توجه در این چسب‌ های حرارتی عدم نیاز به هرگونه حلال اضافی است.

همین خصوصیات باعث شده تا از این محصول به‌عنوان یک چسب پلیمری تمیزکاری یاد کنیم. برای فعال کردن آن را در دستگاه‌ های لبه‌ چسبان قرار می‌دهند و سطوح مختلف را به‌هم می‌چسبانند.

امروز چسب گرانول عمدتاً برای چسباندن انواع نوار در لبۀ کارهای چوبی استفاده می‌شود. این چسب می‌تواند به‌راحتی چوب را به پلاستیک، پلاستیک را به چوب و چوب را به چوب بچسباند. به‌ همین خاطر اگر با PVC یا محصولات پلاستیکی سروکار دارید، چسب گرانول یک انتخاب ارزان‌ قیمت برای تولیدات شما خواهد بود. تفاوتی ندارد چوب از جنس MDF باشد یا نئوپان یا هر جنس دیگر، این چسب به‌ راحتی با قدرت چسبندگی بالا و خواص ویژه به کمک شما خواهد آمد.

یکی از ویژگی‌ هایی که در تولید چسب گرانول رعایت می‌شود استفاده از مواد شیمیایی متفاوت است. هرکدام از این مواد بسته به نیاز می‌توانند برای منظور خاصی به کار گرفته شوند. در ادامه به انواع پرکاربرد این چسب پلیمری حرارتی Hotmelt اشاره خواهیم کرد.

دیدگاه کاربران

دیدگاه شما درباره این محصول چیست ؟

شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.




تجربه و نظر کاربران :

کاربر میهمان : برای اتصال چوب ها میتوان از چسب گرانول قالبی استفاده کرد؟

اوکام : سلام لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چسب گرانول قالبی با ما تماس بگیرید