مقالات
چسب گرما ذوب
1400/03/16
در این مقاله از اوکام درباره چسب گرما ذوب و چسب هاتملت میله ای توضیح دادیم همراه ما باشید.
همه چیز درباره ی چسب های گرما ذوب در صنعت بسته بندی
اگر بنا بر این باشد که راجع به صنعت بسته بندی بیشتر بدانیم لازم به ذکر است که چسب ها عضوی تفکیک ناپذیر از این صنعت هستند و این عدم تفکیک پذیری بهحدی است که بدون وجود این متریال صنعت بسته بندی ماهیت خودش را از دست خواهد داد. چرا که درز گیری کردن یا اصطلاحاً مهر و موم کردن بسته ها (چه بسته های کوچک و چه بسته های بزرگ) بدون وجود مواد چسبنده غیر ممکن است.
به هدف جلب رضایت مشتری لازم است تا بسته بندی محصولات جذاب، زیبا، شکیل و کاملاً سالم و مبتنی بر اصول بهداشتی باشد. از این رو چسب نقش عمده ای را در رسیدن به این هدف مهم ایفا میکند. لذا چسبهای گرما ذوب یا عاری از هر گونه حلال از بهترین متریال برای این مورد گزارش شدهاند. لازم به ذکر است که چسبهای گرما ذوب در صنعت بسته بندی از نوع ترموپلاستیک بوده و همین خاصیت باعث میشود تا این متریال در مخزن های گرما دهی یا تفنگ های مخصوص آگلومره یا کلوخه نشود.
همچنین گفته شده که چسب های دارای حلال بهدلیل اشتعال زایی میتوانند یک خطر مهم و البته بالقوه برای واحد های صنعتی به حساب آیند. از این رو استفاده کردن از متریالی که کم ترین حلال و یا کم ترین خطر را برای واحد های مربوطه دارند توصیه میشود. لازم به ذکر است که استفاده از این متریال به دلیل خطرات کمتری که برای محیط زیست میتواند در پی داشته باشد تبدیل به یک توصیه جهانی شده است لذا واحد های صنعتی باید بکوشند تا آسیب های کمتری را به محیط زیست وارد کنند. با این اوصاف به نظر میرسد که استفاده کردن از چسبهای گرما ذوب در صنعت بسته بندی میتواند یک گام جدی برای رسیدن به این مهم تلقی شود.
پس تا اینجا میتوان نتیجه گرفت که چسبهای گرماذوب به دو دلیل 1) عدم اشتعال زایی و افزایش امنیت واحدهای مربوطه صنعتی 2) وارد کردن آسیب کمتر به محیط زیست بهترین مواد برای بسته بندی محسوب میشوند.
ویژگی های چسب های گرما ذوب در صنعت بسته بندی
برای این مواد تعاریف مختلفی وجود دارد که در این تعاریف سعی شده است تا ماهیت و یا خاصیت این چسبها به وضوح بیان شود. سریع الاتصال بودن، مستحکم بودن، خشک شدن آنی، بهرهمندی از قابلیت انقباض و انجماد چند باره، سازگاری بالا با محیط زیست و... از جمله ویژگی های مثبتی هستند که چسبهای گرماذوب در صنعت بسته بندی از آن ها برخوردار هستند.
مواد تشکیل دهندهی چسب های گرما ذوب در صنعت بسته بندی
چسبهای گرما ذوب در صنعت بسته بندی از چه متریالی تشکیل میشوند؟ علاوهبر پلیمر پایه و رزین چسبناک کننده، این مواد پلیمری از نوع ترموپلاستیک و عاری از هرگونه حلال دارای اجزایی از جمله واکس، آنتی اکسیدان و نرمکننده نیز هست. که پلیمر پایه وظیفه دارد تا استحکام درونی و چسبناک بودن را برای این متریال فراهم آورد. دیگر جزء این مواد رزین چسبناک کننده است که این متریال باعث ایجاد حداکثر پوشش دهی در چسب میشود. یکیدیگر از مواد مهم در فرمولاسیون چسبهای گرماذوب در صنعت بستهبندی، واکسها هستند که وظیفهی آنها افزایش ترکنندهگی در بافتار است. واکسها یکی از مهمترین متریال در چسبهای گرماذوب هستند چرا که بر سرعت تثبیت آن تأثیرگذارند. آنتی اکسیدانها نیز از دیگر متریال مهم چسبهای گرماذوب محسوب میشوند که این مواد استعداد تخریب یا اکسید شدن به واسطهی اکسیژن، گرما و... را به حداقل میرساند. نرم کنندهها نیز از دیگر متریالی هستند که در این محصول از آنها استفاده میشود و همانطور که از نام آن نیز روشن است نرمکننده وظیفه دارد تا انعطافپذیری بیشتری را به چسب داده و به آن کمک میکنند تا نرمی بیشتری داشته باشد.
بد نیست بدانیم که در یک فرمولاسیون عادی، چسبهای گرماذوب بهطور تقریبی از 30 درصد پلیمر پایه و به همین میزان رزین، 30 درصد واکس و 1 درصد مواد آنتیاکسیدان بهره میبرند.
چسب های گرما ذوب در صنعت بسته بندی چه ایراداتی دارند؟
لازم به ذکر است که چسبهای گرماذوب در صنعت بستهبندی در کنار تمام خواصی که دارند عاری از هرگونه ایراد و نقص نیستند. لذا در این مقاله سعی بر آن است که در کنار توصیفات و بیان نکات مثبت، نکات منفی استفاده از آنها نیز گنجانده شده و بهطور خلاصه تشریح شود. ما در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت.
همانگونه که گفتیم این متریال عاری از حلال بوده و در پروسهی تولید از آن بهره نمیبرد. از اینرو چسبهای گرما ذوب میتوانند جاذب خوبی برای آلودگیهای سطحی باشند، همچنین همین مورد باعث شده تا آنها برای استفاده بر روی سطوح فلزی مورد مناسبی نباشند و به محیطهای متخلخل نفوذ ضعیفی پیدا کنند، همچنین آنها به دلیل تشکیل ندادن ساختارهای مولکولی با بافتار 3 بعدی میتوانند برای رسیدن به استحکام فوق العاده، عالی عمل نکنند. و اینها بعضی از نکات منفی در رابطه با مصرف چسبهای گرماذوب هستند که در زمان انتخاب بایستی آنها را نادیده نگرفت.
از اینرو لازم است تا پیش از انتخاب، چسبهای گرماذوب را شناخته و موارد مصرف را بهخوبی مورد توجه قرار دهیم و با اطلاعات کافی و شناخت وافی دست به انتخاب بزنیم. لازم به ذکر است که به منظور انتخاب این متریال بهتر است تا موقعیت محیطی و مکان مورد نظر را شبیهسازی کرده و تنها در صورت گرفتن نتیجهی مثبت چسب مورد نظر را سفارش دهیم.
سخن آخر اینکه اهمیت وجود مواد چسبنده در صنعت بسته بندی زمانی آشکار میشود که یک بسته در زمان تحویل به مشتری و یا در زمان جابهجایی و انتقال از مکانی به مکان دیگر باز شود و اصطلاحاً قابلیت دست نخورده بودن یا آکبند بودن خودش را از دست دهد و غیرقابل استفاده یا غیرقابل فروش گردد. پس لازم است تا صنایع نیازمند به بسته بندی از بهترین چسبهای گرماذوب در صنعت بستهبندی استفاده کنند.
برای اطلاع از تولید انواع چسب به این صفحه مراجعه کنید.
مزایای چسب گرما ذوب چیست؟
از مزایای این چسب که تولید کننده چسب گرما ذوب را ترغیب به ساخت آن کرده است؛ سازگاری با محیط زیست است. این چسب قابلیت بازیافت مجدد دارد و به خاطر عدم وجود آلایندگی در آن، آسیبی به محیط زیست نمیرساند. سرعت خشک شده آن بالاست و همین امر باعث میشود سرعت استفاده از آن نیز بالاتر برود. بنابراین برای استفاده از صنایع بسته بندی و دستگاه های لیبل زن بسیار مناسب است. این چسب، پس از خشک شدن، با ظرافت بر روی سطح قرار میگیرد و شکل نازیبایی به خود نمیگیرد.
علاوهبراین؛ در تولید چسب گرما ذوب از مواد شیمیایی و حلالها استفاده نمیشود. سایر ویژگی ها و مزایای این چسب شامل دوام و کیفیت بالا، مقاومت در برابر تنش های محیطی، غیرقابل اشتعال بودن و قابلیت ذوب مجدد اشاره کرد. با توجه به ویژگی های این چسب، میتوان گفت: کاربردهای چسب هاتملت میله ای نسبت به چسب های پایه حلال، بیشتر است. در ادامه کاربرد های این چسب را مورد بررسی قرار میدهیم.
کاربرد چسب گرما ذوب چیست؟
تولید کننده چسب گرما ذوب آن را برای کاربرد های زیادی تولید میکند. تولید چسب گرما ذوب در تزئینات داخلی ماشین، کفشسازی، ساخت مبل، تشک و صندلی، ساخت تجهیزات الکترونیک، بسته بندی صنایع غذایی، دستگاه های لیبل زن، صنایع دارویی، تولید پوشک بچه، تولید لمینت های نجاری، تولید فیلتر ماشین و در ساخت چراغ خودرو کاربرد های فراوانی دارد. طیف گسترده کاربرد های این چسب باعث شده است که تولیدکنندگان داخلی به تولید این محصول روی بیاورند. روش های استفاده از این چسب نیز تفاوت است. به همین دلیل در زیر روش های استفاده از آن را معرفی کردهایم.
روش های استفاده از چسب گرما ذوب چیست؟
تولید چسب گرما ذوب به گونهای انجام شده است که به روش های مختلفی قابل استفاده باشد تا بتواند درصنایع گوناگون مصرف شود: برخی از روش های استفاده از چسب هاتملت میله ای شامل موارد زیر است:
• متداول ترین روش استفاده از چسب گرما ذوب، تفنگ حرارتی است. نمونه بارز آن استفاده از چسب های حرارتی میلهای در دستگاه های تفنگی برای کارهای هنری است.
• دومین روش، استفاده از غلتک است. چسب بر روی غلتک پخش میشود و غلتک همواره در مخزن چسب میچرخد. معمولاً برای ساخت صندلی و مبلمان از چسب و دستگاه غلتک استفاده میشود.
• ذوب کننده فومی، روش دیگری برای استفاده از این چسب است. این روش به صورت اختصاصی در خودروسازی و قطعات خودرو به کار میرود. بنابراین در کارخانجات بیشتر شاهد استفاده از آن خواهیم بود.
• اسپری چسب در آببندی کارتن ها در هنگام بسته بندی و در ساخت فیلتر هوا مورد استفاده قرار میگیرد.
• چسب نقطهای برای مواردی که فقط دو اتصال باید انجام شود؛ استفاده میشود. این روش در کارتن های تاشو کاربرد بیشتری دارد.
• روش دستی نیز برای استفاده از چسب گرما ذوب وجود دارد. در این روش چسب بر روی اجاق گرم میشود و با یک کاردک یا قلمو بر روی سطح قرار میگیرد. این روش در کارگاه های کوچک بیشتر دیده میشود.
نحوه ساخت و تولید چسب گرما ذوب چگونه است؟
مراکز تولید کننده چسب گرما ذوب این نوع چسب را از پنج ماده اصلی میسازند. این مواد شامل پلیمر پایه، رزین چسبناک کننده، واکس، آنتی اکسیدان و نرمکننده است. پلیمر پایه باعث ویسکوزیته چسب و چسبندگی بالای آن میشود. رزین چسبناک کننده در میزان پوششدهی مواد و افزایش سازگاری با سطوح تأثیر مستقیم دارد. واکس باعث میشود در حالت مایع، کشش سطحی چسب کاهش یابد. آنتی اکسیدان برای پایدار کردن ساختارهای رادیکالی در چسب مورد استفاده قرار میگیرد. از مواد نرم کننده نیز برای نرمی چسب انعطاف آن استفاده میشود. تولید چسب گرما ذوب با استفاده از این مواد به دو روش اختلاط اجزا یا پلیمریزاسیون انجام میشوند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آلیاژهای پلیمری با کارشناسان ما تماس بگیرید.
تولید کننده چسب گرما ذوب در ایران
در سال های اخیر تعداد تولید کننده چسب گرما ذوب در داخل کشور رو به افزایش رفته است و تولیدات بسیار باکیفیتی در بازار دیده میشود. کاربردهای فراوان و مزایای این چسب، تولید کننده را بر آن داشته است که تولید چسب های صنعتی گرما ذوب را با جدیت بیشتری از سر بگیرد. به دلیل فراوانی استفاده از این چسب در صنایع مختلف نیاز به تولیدات باکیفیت است. بنابراین باتوجه به افزایش تقاضا، تولید کننده چسب گرما ذوب درجه یک در صورت تولید محصول با کیفیت میتواند سودآوری بالایی را به دست بیاورد.
مراکز تولید کننده چسب گرما ذوب درجه یک، تولید چسب گرما ذوب برای کاربرد های گوناگون را باکیفیت بالایی انجام میدهند. بنابراین خرید از تولیدات داخل با توجه به قیمت پایینتر میتواند برای صاحبان صنایع و صنعتگران بسیار مقرون به صرفه تر باشد. توصیه میشود صنعتگران و استادکاران برای استفاده از این محصول در تولیدات خود، اقدام به خرید عمده هاتملت از این مراکز نموده تا با قیمت مناسب تری این محصول را در اختیار داشته باشند.
چسب هاتملت میله ای چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
چسب هاتملت میله ای که به چسب ذوب داغ نیز معروف است یکی از محبوب ترین محصولاتی است که در بازار وجود دارد. این محصول کارایی زیادی داشته و میتواند مشکلات زیادی را مرتفع نماید در این مقاله قصد داریم تا از ویژگی ها و کاربرد های چسب هاتملت میله ای برای شما بیشتر بگوییم.
احتمالاً برای شما موقعیتی پیش آمده که در آن نیاز داشتهاید تا یک شی را به شی یا اشیاء دیگر بچسبانید در چنین شرایطی هیچ راه کاری به جز استفاده کردن از مواد چسبنده به ذهن خطور نمیکند. چسب هاتلمت یا چسب حرارتی فرآورده ای است که با کمک آن میشود انواع محصولات چوبی، محصولات پلاستیکی، محصولات کاغذی، سرامیکی و... را به یکدیگر متصل کرد.
در حقیقت این نوع متریال از شاخهی چسبهای ترموپلاستیک محسوب شده و در دو نوع چسب هاتملت میله ای و گرانولی و برای مصارف متعددی به بازار عرضه میشود.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره چسب گرانول هستید به این صفحه مراجعه کنید.
چسب هاتملت چند نوع دارد؟
چسب هاتملت گرانولی:
این مواد به دانه عدسی معروف هستند و برای صنایع مختلفی میتوان از آنها استفاده کرد.
چسب هاتملت میله ای:
این چسب ها در مدل های ضخیم و نازک موجود بوده و برای استفاده بایستی آن را با تفنگ حرارتی داغ کرد.
یکی از بارزترین ویژگی های چسب هاتملت میله ای این است که برای استفاده بایستی آن را به حالت مایع درآورد، این متریال در دمای خاصی با چگالی بالایی به حالت مایع در میآید و پس از استفاده مجدداً جامد میشود. همین ویژگی باعث میشود تا این نوع چسب یکی از مستحکمترین و کارآمدترین ابزار برای استفاده در صنایع مختلف باشد.
ناگفته نماند که همین ویژگی، چسب هاتملت میله ای را به بهترین گزینه برای بستهبندی محصول تبدیل کرده است. به این شکل که برای کار با سرعت بالا این ابزار با ویژگی انقباض و انبساط سریع، بهترین گزینه برای استفاده در صنایع، مخصوصاً صنایع نیازمند به بستهبندی خواهد بود.
همچنین گفته میشود که رزینهای پلیمری موجود در این محصول بعد از گذشت مدت زمان کوتاه حالت بلورین به خود گرفته، لذا همین ویژگی باعث میشود تا استحکام این چسب تا حد بیشتری بالا برود و اینچنین توان مقاومتی آن افزوده خواهد شد.
مجموعه اوکام مفتخر است تمامی خدمات مربوط به چسب گرانول پشت چسبدار را در اختیار شما قرار دهد.
چسب هاتلمت چه ویژگی هایی دارد؟
لازم به ذکر است که چسب هاتملت میله ای نسبت به مواد مشابهی که پایه حلال دارند از مزایای بیشتری برخوردار است. در ادامه بد نیست به بعضی از بارزترین ویژگیهای چسب هاتملت اشاره کنیم:
یکی از بارزترین ویژگیهای چسب هاتملت، (چسب هاتملت میله ای و چسب هاتملت گرانولی) بالا بودن کیفیت این محصول است.
همچنین دوام بالا و استحکام فوق العاده از دیگر ویژگیهای چسب هاتملت بوده که همین ویژگی این محصول را منحصربهفرد کرده و آن را برای استفاده در صنایع مختلف مناسب میسازد.
از دیگر ویژگیهای این محصول میتوان بهسرعت و سهولت در استفاده اشاره کرد. از اینرو میتوان این فراورده را محصولی دانست که برای اتصال و چسبندگی به زمان زیادی نیاز ندارد و میتواند ظرف مدت کوتاهی نیازهای صنعتی را برآورده سازد. در همین زمینه لازم به یادآوری است که این متریال به دلیل خشکی سریع و عدم نیاز به پروسهی خشک کردن، یکی از بهترین محصولاتی است که معمولاً توصیه میشود.
لازم به ذکر است که مقاومت بالا و پایداری عالی نیز از جمله ویژگیهای منحصربهفردی هستند که این نوع چسب را برای استفاده در صنایع مختلف مناسب میسازند. لذا این ابزار در برابر تمام فشارهای احتمالی میتواند کافی باشد و عملکردی عالی را نیز از خود به نمایش بگذارد.
چرا استفاده از چسب هاتملت به صرفه است؟
همچنین چسب هاتلمت (چسب هاتملت میله ای و چسب هاتملت گرانولی) یکی از بهصرفهترین محصولات در پروسهی تولید بوده و برای محیط زیست ضرری ندارد چرا که تمامی ضایعات این محصول از قابلیت خوبی برای بازیافت بهرهمند هستند و همین یکی از دلایلی است که به چسب هاتملت، قابلیت استفاده مجدد میدهد.
عدم قابلیت اشتعال، قابلیت چند باره برای ذوب شدن و سرد شدن، و قابلیتهای متعدد و منحصربهفرد دیگر از جمله ویژگیهایی هستند که چسب هاتلمت را به یکی از بهترین محصولات بهمنظور استفاده تبدیل میکنند.
شاید برای شما سؤال باشد که چرا هاتملت محصولی قابل توصیه است و نسبت به محصولات مشابه (مخصوصا محصولات بر پایه آب) کارایی بهتری را از خودش نشان میدهد؟ جواب اینست که هاتملت از توانایی از بین بردن رطوبت بهرهمند بوده و سطوح را (عاری از هرگونه رطوبتی) بهگونهای به یکدیگر متصل میکند که استحکام فوقالعادهای داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه : وکس پودری
چسب هاتلمت در چه صنایعی کاربرد دارد؟
حال که دانستیم چسب هاتملت میله ای چیست و چه مزایایی دارد اینک لازم است تا با موارد استفاده ی آن آشناتر شویم.
این متریال فراوردهای است که انواع مختلفی دارد و به شیوههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. اما بهترین مورد برای استعمال آن محصولاتی هستند که اصطلاحاً چکشخوار بوده و یا متخلخل باشند.
در صنایع کوچکتر معمولاً از قطرهای نازکتر این چسب استفاده میشود. اما در صنایع بزرگ ازین ابزار در قطرهای ضخیمتر استفاده میشود و تفنگهای مربوط به ذوب آن نیز بزرگتر هستند. همچنین نوع گرانول چسب هاتملت نیز یکی از انواعی است که از آن در دستگاههای ذوب بزرگ استفاده میشود.
صنایع مرتبط با ملزومات و تجهیزات خودرو، صنعت مبلمانسازی و سایر صنایع مرتبط با کالاهای خانگی، صنعت کفشسازی، صنایع مرتبط با چاپ و صحافی، صنایع مرتبط با بستهبندی محصولات، داروسازی، صنعت نجاری و محصولات و صنایع سلولزی و... از جمله صنایعی هستند که بطور عمده از چسب هاتملت بهره میبرند.
اگر به دنبال خرید وکس پودری هستید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاه شما درباره این محصول چیست ؟
شما می توانید در این بخش تجربیات و نظرات خود را با ما و کاربران ایران بالابر به اشتراک بگذارید.
تجربه و نظر کاربران :
کاربر میهمان : برای بسته بندی محصولات میتونم از چسب هاتملت استفاده کنم؟
اوکام : سلام وقت بخیر برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چسب هاتملت با کارشناسان ما تماس بگیرید